Het kopen van een woning doet u goed met Hooghiemster Makelaars

Hooghiemster Makelaars kan je geld, tijd en zorgen besparen!

Een woning kopen is niet iets wat u dagelijks doet. Zeker in de huidige markt is het moeilijk voor een koper om een deal te sluiten, laat staan een goede deal.
U wilt niet te veel voor de woning betalen en ook moeten uw rechten goed gewaarborgd zijn. Belangrijke voorwaarden moeten niet vergeten worden of achterwege blijven om de concurrentie kopers maar een slag voor te blijven. Als het onderhandelen begint, heeft u als koper meestal een ervaren verkoopmakelaar als 'tegenpartij'. Hooghiemster Makelaars ontzorgt u daarom graag en kan u daarbij tijd en geld besparen.

Verschil aankoop- en verkoopmakelaar
Als u zich tijdens de aankoop van uw nieuwe woning laat begeleiden door een eigen makelaar, dan is deze de aankoopmakelaar. Doet de makelaar de verkoop van uw woning, dan spreek men van een verkoopmakelaar. Wat niet iedereen weet, is dat een makelaar nooit als aankoop- en verkoopmakelaar tegelijkertijd kan optreden voor hetzelfde huis. Dat is eigenlijk wel logisch: hoe kan hij u eerlijk over de aankoop adviseren, als hij al voor de verkoper werkt? Door alleen de koper of de verkoper te vertegenwoordigen wordt belangenverstrengeling vermeden. Uiteraard kan een makelaar de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Praktisch, want zo heeft hij altijd ervaring met  'hoe de andere kant ook denkt'.

De beste onderhandelingsstrategie
Hooghiemster Makelaars kan u helpen bij het vinden van een huis dat bij u past en u vervolgens ondersteunen bij het uitbrengen van een scherp, maar realistisch openingsbod. Wij denken strategisch en creatief met u mee over hoe de deal voor jou het beste uitpakt. Heeft de huidige verkoper nog wat langer tijd nodig om zelf te verhuizen? Prima, maar dan tegen een lagere verkoopprijs... Wil of kan de verkoper niet meer zakken met zijn prijs? Akkoord, maar onder de voorwaarde dat een aantal reparaties nog worden uitgevoerd... Hooghiemster Makelaars zoekt voor u de ruimte op.

Geld besparen
Hooghiemster Makelaars heeft van zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Die kennis  en ervaring kunnen wij goed voor u toepassen. Dikke kans dat u de kosten van uw eigen aankoopmakelaar ruimschoots terugverdient, bijvoorbeeld door:
  • Een lagere koopprijs dan u zelf zou hebben gerealiseerd.
  • Inzicht in de realistische waarde van de woning: u betaalt nooit te veel.
  • Belangrijke informatie over de woning, zoals erfdienstbaarheden, bouwkundige staat en bestemmingsplan.
  • De juiste timing van het in de strijd gooien van koopvoorwaarden, overname roerende zaken en of overdrachtsdatum.
  • Medecontrole van de juistheid van de opgestelde koopakte en de ontbindende voorwaarden.
  • Tijdbesparing: door onze kennis en netwerk hoeft u nooit alles zelf uit te zoeken.

Peace of mind
Daarnaast geeft Hooghiemster Makelaars u ook iets dat niet in geld is uit te drukken: 'peace of mind'. Een extra paar ogen kijkt met u mee en hij is het klankbord dat u helpt uw gedachten op een rij te zetten. Bovenal weet u nu zeker dat u strategisch de juiste stappen onderneemt en dat uw belangen goed worden behartigd.

Trouwens…..
Onze aankopende klanten beoordelen ons met een 9!

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring