Blog

Maatregelen NVM Coronavirus (COVID-19)
Geplaatst op: 17 april 2020
U wilt een huis kopen of verkopen tijdens de coronacrisis? Dat is mogelijk, ook in deze tijden staan wij voor u klaar. Wel vragen wij u kennis te nemen van de maatregelen die wij samen met alle NVM-makelaars en taxateurs hebben opgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus.
Lees meer...
Nieuwe Bepalingsmethode Energielabel vanaf 1 januari 2021
Geplaatst op: 19 april 2020
Op 1 januari 2021 verandert het aanvragen van een energielabel. Naast dat de aanvraag procedure wijzigt gaan ook de kosten fors omhoog. Wees slim en vraag nog een energielabel oude stijl aan.
Lees meer...
Kan jouw hypotheek rente omlaag?
Geplaatst op: 14 april 2020
Als de waarde van jouw woning steeds hoger wordt en de schuld alsmaar lager dan loopt de bank minder risico en kun je de bank vragen om de rente van je hypotheek (een beetje) te verlagen. Hoe veel deze verlaging is hangt van je bank af.
Lees meer...
Bij aanschaf eerste woning wordt niet altijd goed gelet op financiële risico's
Geplaatst op: 13 maart 2020
Veelvuldig is in de media te lezen dat de huizenprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen. De hypotheekrente is daarentegen flink gedaald. Voor veel tweeverdienende starters is dit een reden om, ondanks de hoge prijzen, alsnog een woning te kopen. Een goede investering, maar een te hoge investering kan ook leiden tot onnodige financiële risico's.
Lees meer...
Dalend aanbod en aanhoudende prijsstijgingen beperken mogelijkheden van starters
Geplaatst op: 10 februari 2020
Aan het eind van 2019 kunnen we concluderen dat 2018 het scharnierpunt in de ontwikkelingen op de koopwoningmarkt is geweest. Het aantal transacties op de markt voor bestaande koopwoningen stabiliseert, de koopprijzen voor bestaande koopwoningen groeien iets minder hard en het aantal verkochte woningen op de nieuwbouwmarkt zit in de afgelopen twee jaar zelfs in een licht dalende trend.
Lees meer...
Roerende zaken, wat hoort er allemaal (niet) bij de koop
Geplaatst op: 3 februari 2020
Als je een huis gaat bezichtigen is het huis in veel gevallen nog ingericht en de verkoper woont er vaak nog in. Voor kopers kan een inrichting naar hun smaak meespelen om in een woning geïnteresseerd te raken. Echter hoe smaakvol de inrichting ook is, de meeste mensen weten dat die mooie bank en die smaakvolle tafel niet bij de koop in zitten. Maar wat hoort er nu eigenlijk wel bij het huis? Wat zit er allemaal bij als je een huis koopt.
Lees meer...
Mondelinge overeenkomst is geen overeenkomst
Geplaatst op: 27 januari 2020
Het komt regelmatig voor dat kopers en verkopers niet precies weten wanneer zij een huis hebben gekocht of wanneer hun huis verkocht is.
Lees meer...
De grote vergissing
Geplaatst op: 20 januari 2020
Een makelaar, die bemiddelt toch tussen koper en verkoper? Ja, maar let op: het ligt een stuk genuanceerder. De makelaar van de verkoper is er voor de belangen van de verkoper, zoals een aankoopmakelaar er alleen voor jou als koper is. Verwacht dus niet dat ‘de makelaar’ voor beide partijen de beste deal probeert te maken.
Lees meer...